Signup for help - g-link CMS Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...   
Relaterede emner Konfiguration, opsætning & layout: Brug af skabeloner/templates

Globale variable
     (Webstedets opsætning)

Stil: Font, farver og størrelser
     (sidens layout)

Temaer (skins)

Mere om farver

Tips & Tricks

Del med andre

Instruktionsvideo

En skabelon (på engelsk: template) er en side, som indeholder lige præcis de elementer, som  du tilføjer!

Betragt skabelonen som et "stempel", som du kan påtrykke hver enkelt side du laver - men det er vel at mærke et stempel, som du selv designer. Selv om du selv designer stemplet, så kan du ikke ændre siderne hvorpå du har trykt dit stempel uden at gå ind på selve siden igen. Men du kan ændre stemplet, så de næste sider hvorpå du trykker det, får det nye udseende.

Fordelen ved at bruge en skabelon er, at du får et mere homogent udtryk på dit site uden at skulle bruge mange kræfter på at lave det samme igen og igen på hver enkelt side.

Der er som sådan ingen grænser for hvor mange skabeloner du kan have liggende i databasen, og for at gøre det mere overskueligt, så kan du afmærke om skabelonen skal være aktiv. Hvis den ikke er aktiv, så ligger den blot i databasen indtil du sletter den igen.

Med g-link CMS ver. 1.4 og nyere er det muligt for Admin selv at lave en skabelon i WYSIWYG-mode og gemme den i databasen.

Opret en skabelon

For at lave en skabelon skal du klikke på dette ikon: Template manger
Herved åbner du Skabelon Håndtering:
 Template Manager
 Ikonerne New Template, Edit Template og Delete template giver Admin mulighed for at hhv. oprette ny, redigere eller slette en skabelon.
 Ikonerne Active og Hidden angiver hvorvidt skabelonen kan ses i editoren (ved at klikke på Use Template - ikonet) eller ej.

  Vælger Admin at lave en ny skabelon eller at redigere en eksisterende skabelon, så åbnes nedenstående menu.
 (Såfremt der er tale om redigering vil felterne være udfyldte med den eksisterende skabelons data)
 New Template
Skabelon Titel, Skabelon Billede, Skabelon Beskrivelse og Skabelon Status refererer til kolonnerne på foregående billede. Hvis skabelonen ikke er sat aktiv, så vises den ikke i WYSIWYG-editoren, når du opretter en ny side, men den ligger fortsat i databasen.
Hvis du vil indsætte en miniature (Thumbnail) så må den ikke være større end 100px bred og 70 px høj.
Miniaturen skal efterfølgende kopieres til mappen /images/admin/. Herefter referer du blot til miniaturen i feltet »Skabelon Billede«.

Om du vælger at lave en miniature (thumbnail) er op til dig selv - skabelonen virker på samme måde med og uden miniature, så miniaturen er kun "eye candy".