Signup for help - g-link CMS Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...   
Relaterede emner Arbejde med filer:  Admins filhåndtering

Admins File Uploader

Admins filhåndtering

Downlaod af filer

g-link.dk Update Service

 Absolut sti til rodmappen

 Eksporter DB-tabel til en fil

g-link CMS er et "databasedrevet" CMS. Alligevel indeholder systemet masser af filer; både systemfiler og de filer, du som bruger tilføjer systemet i form af f.eks. uploadede billedfiler. Ved almindelig brug af g-link CMS har du ikke megen berøring med filerne - du uploader måske billeder, som du så efterfølgende refererer til på dine sider (viser) - men ellers tænker du sikkert ikke meget over filerne.

Men engang i mellem kan der være behov for at gennemføre en række forskellige filoperationer, så som oprette nye mapper, slette gamle billeder, kopiere en fil eller oprette en ny - eller bare se indholdet af en fil.

Derfor er der i g-link CMS en indbygget filhåndtering, hvormed du kan håndtere webserverens filer; både system- og brugerfiler.

Klik for eksempel på Admins Filhåndtering

Herunder er der en forklaring på funktionerne i Admins Filhåndtering. Listens numre referer til numrene på grafikken.

  1. Link til hjælp (denne side)
  2. Klik på dette ikon for at åbne en formular til valg af størrelse på miniaturer af grafikfiler. I dropdownlisten kan du vælge mellem størrelser fra 0px til 80px, se herunder:

    Hvis du ikke ønsker miniaturer, så vælg størrelsen 0px · 0px.
    Når du vælger at få miniaturer vist i Admins Filhåndtering er der i realteten tale om at browseren op-/nedskalerer de billeder, der er i mappen, dvs. at billedfilstørrelsen forbliver den samme, som det originale billede. Derfor kan det potentielt blive en betragtelig datamængde, som skal flyttes fra webserveren til din browser - uanset om du vælger store eller små miniaturer. Så hvis du har begrænset båndbredde eller mange store billedfiler (f.eks. mange digitale fotos i fuld størrelse) liggende i mappen, så anbefales det at du vælger størrelsen 0px · 0px, altså ikke viser miniaturer. Har du derimod mange mindre grafikfiler og en hurtig forbindelse samt en stor skærm med høj opløsning, så kan du med fordel vælge at få vist miniaturer, da det giver et hurtigt overblik.
  3.