Signup for help - g-link CMS Newsletter here...Print?Tell a friend about this page...   
Relaterede emner Installation: g-link CMS på egen server

Download g-link CMS

Udpak g-link CMS

Opload g-link CMS

g-link CMS på egen server?

Installationsmenuen

Opsætning & konfiguration

Du kan selv hoste din g-link CMS webapplikation (dit websted), men der er nogle forudsætninger, som skal være opfyldt.

Du skal råde over følgende:

  1. En PC med MS Windows. Det kan enten være en desktop-version (Win2k, Win Xp Pro, Win Vista eller Win7) eller en Server-version (Win2k Server, Win 2003 Server eller Win 2008 Server). Det eneste der kræves af din Windows-maskine er, at den altid er tændt og at IIS (Internet Information Service) komponenten er installeret.
  2. En instans af MySQL-databasen,
  3. g-link CMS webapplikationen,
  4. En forbindelse, som altid har adgang til internettet.

Det er faktisk de eneste byggeklodser, som du behøver for at lave dit eget websted med g-link CMS. 

Figur 1. Skematisk opbygning af g-link CMS: Klient-computeren til venstre og serveren til højre. Når browseren spørger på en side, så sendes forespørgslen til serveren,
hvor IIS'ens ASP-motor behandler ASP-koden i g-link filen. Herefter henter ASP-filen relevant indhold i databasen og returnerer det hele til browseren i form af HTML-
  kode og javascripts, som er det eneste browseren kan forstå. Når browseren har modtaget og behandlet HTML/javascript-koden er siden klar til visning i browseren.     

 

IIS er MS Windows webserver og den kan fortolke den ASP-kode, som g-link CMS er skrevet i. Du kan læse mere om IIS på internettet, men du skal vide, at den MS IIS-version, som MS leverer med til desktop-versioner af Windows kun understøtter 10 samtidige forbindelser og at der ikke findes nogen IIS i f.eks. Win XP Home - versionen. I praksis betyder det også, at du ikke kan bruge et desktop OS, hvis du forventer mange besøgende på dit websted - det vil give urimeligt lange svartider. Men en almindelig "husholdnings-PC" med Windows, IIS-komponenten og en MySQL database udgør et fint udviklingsmiljø: På en sådan PC vil du uden problemer kunne installere, afprøve og opbygge dit websted. Når du har lavet dit websted så det er klar til drift, så kan du eksportere databasens indhold v.hj.a. g-link CMS databaseværktøj og uploade en ny kopi af g-link CMS,  eksportfilerne samt dine grafikfiler til din driftsserver eller webhotel. Når du så har uploadet alle filerne importerer du blot din eksporterede databasefiler med databaseindhold til din nye database og så er du i drift!