Article written on 20. marts 2006 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Anvendelse af java-scriptsJavaScriptg-link på WindowsMore about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Bogmærk siden?

Claus spørger:
Kan man anvende java-script sammen med g-link systemet?

Anders svarer:
Ja, det kan man godt - endda sammen med g-links online editor. Kort fortalt...
Når du indsætter et java-script skal du altid starte med at indsætte en start-tag og afslutte med en slut-tag. Start/slut-tag´en for java-scripts ser således ud:

Når du indsætter et java-script skal du altid starte med at indsætte en start-tag og afslutte med en slut-tag. Start/slut-tag´en for java-scripts ser således ud:

//start-tag:

tegnene // i et javas-script betyder at der er tale om en kommantar i koden.

Den del af scriptet som er skrevet med fed, er start og slut-tag´ene.

Dette script skal blot indasættes et sted på siden for at give resultatet som vist her på sidens øverste højre hjørne.
Hvis scriptet består af flere dele, skal første del af scriptet normalt stå i sidens hoved, dvs. mellem "" og "".
Hvis scriptet kun består af en del, skal det enten stå hovedet (se ovenfor) eller i sidens krop, dvs. mellem "" og "", afhængig af scriptets funktion.

På kildekode siden er det beskrevet, hvor scriptets dele skal indsættes.
Alt hvad der står på linierne efter // er at betragte som kommentarer og berører ikke scriptets funktionalitet. Slet dem bare når du indsætter scriptet; det er rent fyld og gør kun koden langsommere!

Bemærk:
Du skal være opmærsom på at når du indsætter et java-script skal du gøre det i HTML-mode og ikke i WYSIWYG-mode. Hvis du efterfølgde vil redigere siden, skal du gøret i "Pure HTML / Java-script" - editoren. Ellers risikerer du at ødelægge scriptets funktionalitet: I bedste fald virker det ikke, i værste fald vises siden forkert eller siden kan slet ikke vises.

Og HUSK!!!
Du må i din kode ikke have tegnetnapostrof  (single quot): Hvis du har et sådant tegn i din kode vil databasens sprog (SQL ~ Structured Query Language) opfatte det som en tekstafgrænser, hvilket det jo næppe er i dit java-script. Så sørg for at skrive dit java-script uden dette tegn!

Article written on 20. marts 2006 by Anders
Article No. #11