Article written on 2. april 2006 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Brug af karakteren [backslash] Editor modulWinXP + g-link WYSIWYG editorMore about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Når man skal bruge karakteren [backslash] i forbindelse med tekst i WYSIWYG editoren, kan man komme ud for, at -tegnet fortolkes utilsigtet eller helt forsvinder.
F.eks. når man skriver en sti til en mappe på harddisken - det kunne være din Windows XP system-mappe - så vil stien, dvs. den tekststreng du skriver, se således ud:
c:windowssystem32
men den bliver fortolket således:
c:windowssystem32

Grunden er, at   [backslash] er en systemkarakter, som bruges i det javascript, der konstruerer WYSIWYG editoren i din browser.
I javascript bruges  til at »escape« en karakter, dvs. fortælle systemet, at den efterfølgende karakter ikke er en systemkarakter.

Men hvis man vil skrive den forbudte ' apostrof [Single Quot eller "chr(39)"], kan man ikke sætte en  foran ' [apostrof].
Denne karakter opfattes stadig som en tekstafgrænser (text delimiter) i SQL (database-sproget) og ikke som en apostrof og må derfor stadig ikke anvendes!

Måden, som du kan forhindre g-link CMS i at fortolke din  [backslash] som en systemkarakter, er ved i stedet for at skrive én [backslash], at skrive to : Den første [backslash] opfatter systemet således, at det næste tegn eller karakter der følger   ikke skal fortolkes, men gengives nøjagtigt som det er skrevet, dvs. som en .

Desværre betyder denne regel også, at hver gang du åbner g-link systemets WYSIWYG editor, så er du nødt til at "genskrive" alle dine  med .
Er det kryptisk og irriterende? Så trøst dig med, at det er forholdsvis sjældent, at du bruger ' og ' [apostrof/Single Quot] og at hvis du bruger [aprostrof/Single Quot] i editorens tekstfelt bliver ' [aprostrof/Single Quot] blot erstattet af en accent som denne ´ eller karakterkoden "chr(39)"...

Article written on 2. april 2006 by Anders
Article No. #12