Signup for help - g-link CMS Newsletter here...Print?

Article written on 4. april 2007 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Google Sitemap (SEO)Andet...WinXP Pro (EN) Sp2, MSIE 7.0More about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Michael spørger:
Hvordan kan det være, at når jeg registrerer et domæne (og anvender g-link systemet), kan jeg ikke finde det via googles søgemaskine? Vil det hjælpe hvis jeg lavede et "Google Sitemap"? 

Anders svarer:
Det korte svar er: "Det ved jeg ikke!"
Søgemaskineoptimering (SEO) er en hel videnskab for sig selv - og ofte er det ret uigennemskueligt, hvad der giver høj placering på søgemaskinerne. Men et par tommelfingerregler er:

  • Husk at tilmelde dit websted (mange søgeportaler har en formular, som du skal udfylde for at tilmelde dit domæne),
  • Vær tålmodig - der kan gå nogen tid fra du har tilmeldt dit domæne til søgerobotten kommer forbi siden og indexerer den. (Den sidste gang Googles robot besøgte www.g-link.dk var 5. januar 2007 - i dag er det den 2. april 2007 - og siden er ikke genindexeret endnu!),
  • Forsyn din startside med meta-tags (med beskrivelse og søgeord),
  • Ofte er der en sammenhæng mellem din sides indhold, søgeord og din sides placering på søgmaskinen,
  • Det fleste søge-robotter accepterer/respekterer en tekstfil kaldet robots.txt, som man lægger i roden af webstedet. Hvis du laver en såden fil kan du fortælle robotterne hvilke sider de ikke skal indeksere.

Som noget nyt har Google udviklet et system, som ved hjælp af en XML-fil kan danne en liste over filerne på et websted. Google kalder det et Google Sitemap. Da der er tale om en XML-fil, kan du selv skrive den og uploade den til roden af dit websted - men det er et stort arbejde. Og du skal rette den hver gang du uploader eller sletter en fil på dit websted.
Jeg kender ikke effekten af et Sitemap, men Google anbefaler at man laver et og registrerer det på Googles website.

Som forsøg har g-link CMS nu en fil, som når den er uploadet til dit websteds rod-mappe, automatisk genererer et sitemap over dit websted på netop det tidspunkt, hvor googles robot kommer forbi dit websted for at indexere det.

Du kan hente filen på www.g-link.dk Download Center. Den eneste betingelse for at bruge sitemap-generatoren (g-map_gen.asp) er at du inkluderer et direkte link til www.g-link.dk på disse to sider:

  • /index.asp
  • /db/user/index.asp

Linket må gerne være "skjult", dvs. du må gerne skrive med hvid skrift på hvid baggrund eller små blå bogstaver på en blå baggrund - men linket SKAL være der! Kald det skjult reklame - men det er "prisen" for dette "gratis" script - og kan ,man leve med det, må man frit hente det på g-link.dk´s Download Center som SEO.zip 

Article written on 4. april 2007 by Anders
Article No. #22

Return....