Article written on 23. januar 2010 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
HTTP-fejlmeddelelser beskrivelseNetværk (Generelt)MS WindowsMore about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Oversigt over almindeligt forekommende HTTP-fejlmeddeleser i din browser...

HTTP-fejl sendes til din webbrowser fra et websted, hvis der opstår et problem, når du forsøger at få vist en webside. Hvis websiden ikke kan vises, vil Internet Explorer enten vise den konkrete fejlside, der er sendt fra webstedet, eller en fejlmeddelelse, der er indbygget i Internet Explorer. I følgende afsnit findes nogle af de mest almindelige fejl og forslag til løsninger på problemerne. I følgende tabel vises en liste over de mest almindelige HTTP-fejl, som vises i Internet Explorer. Oplysninger om HTTP-protokoller, fejlkoder og fejlkilder finder du ved at besøge webstedet World Wide Web Consortium (W3C).

HTTP-fejlmeddelelse

Forklaring

Websiden blev ikke fundet (HTTP 400)

Internet Explorer kan oprette forbindelse til webserveren, men websiden blev ikke fundet pga. et problem med URL-adressen. Denne fejlmeddelelse vises som regel, fordi webadressen er skrevet forkert. Sørg for, at adressen er korrekt, og prøv igen.

Webstedet afviste at vise denne webside (HTTP 403)

Internet Explorer kan oprette forbindelse til webstedet, men Internet Explorer har ikke tilladelse til at vise websiden. Det kan ske af forskellige grunde, men her er nogle af de mest almindelige årsager:

• Webstedets administrator skal give dig tilladelse til at se siden, eller webserveren tillader ikke offentlig adgang til websiden. Hvis der er tale om et websted, du bør have adgang til, skal du kontakte webstedets administrator.

• Den webside, du forsøger at få vist, er oprettet af et program som f.eks. en indkøbsvogn eller søgemaskine, og den mappe på serveren, som indeholder programmet, er ikke konfigureret korrekt af webstedets administrator.

• Du har skrevet en basiswebadresse (f.eks. www.example.com), men webstedet har ingen standardwebside som f.eks. index.htm eller default.html. Desuden tillader webstedet ikke mappelister, som du kan bruge til at se filer i en webmappe.

Websiden blev ikke fundet (HTTP 404)

Internet Explorer kan oprette forbindelse til webstedet, men websiden blev ikke fundet. Fejlen kan skyldes, at websiden midlertidigt ikke er tilgængelig (prøv igen senere), eller at websiden er blevet slettet.

Webstedet kan ikke vise siden (HTTP 405)

Internet Explorer kan oprette forbindelse til webstedet, men websidens indhold kan ikke overføres til din computer. Det skyldes som regel et problem med den måde, websiden er programmeret på.

Internet Explorer kan ikke læse dette websideformat (HTTP 406)

Internet Explorer kan hente oplysninger fra webstedet, men dataene har ikke et format, som kan vises i Internet Explorer.

Webstedet er for optaget til at kunne vise websiden (HTTP 408 eller 409)

Serveren var for længe om at vise websiden, eller der var for mange brugere, som ville have adgang til den samme side. Prøv igen senere.

Websiden findes ikke mere (HTTP 410)

Internet Explorer kan oprette forbindelse til webstedet, men websiden blev ikke fundet. I modsætning til HTTP-fejl 404 er denne fejl permanent, og den er blevet slået til af webstedets administrator. Den bruges nogle gange til tidsbegrænsede tilbud eller annoncer.

Webstedet kan ikke vise siden (HTTP 500)

Det websted, du besøger, har et serverproblem, der forhindrer visning af websiden. Det skyldes ofte igangværende vedligeholdelse af webstedet eller en programmeringsfejl på interaktive scriptbaserede websteder.

Webstedet kan ikke vise websiden (HTTP 501 eller 505)

Fejl 501 (HTTP 501 - Ikke implementeret) betyder, at det websted, du besøger, ikke er konfigureret til at kunne vise det indhold, din browser anmoder om. Browseren kan f.eks. anmode om en fil med videofiltypenavn (.AVI), men den beder webstedet om at søge efter en HTML-side.

Fejl 505 (HTTP 505 - Versionen understøttes ikke) betyder, at webstedet ikke understøtter den version af HTTP-protokollen, som din browser bruger (HTTP/1.1 er mest almindelig) til at anmode om websiden.

Article written on 23. januar 2010 by Anders
Article No. #35