Article written on 18. november 2011 by Anders T. Nielsen

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Custom Class (CSS)Editor modulAlle MS Windows versionerMore about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Søren spørger:
Jeg kunne godt tænke mig lidt større afstand mellem nogle af bogstaverne i min tekst. Kan jeg formatere elementer (tekst, billeder, m.v.) med CSS ud over det »Stilassistenten« tilbyder?

Anders svarer:
Ja, det kan du godt. På »Stilassistenten« er der i nederste højre hjørne et felt med overskriften "Custom". Dette felt er lige netop en pladsholder til at du kan skrive din egen CSS-klasse. Du skal blot anvende almindelig CSS-syntaks. Efterfølgende markerer du teksten i WYSIWYG-editoren og mærker den op med din klasse. Og nu vil din klasses egenskaber blive påtrykt de elementer eller tekstblok, som er opmærket med klassenavnet. Husk derefter klassenavnet som du giver klassen når du navngiver din klasses navn i editoren. I Stilassistentens Custom-felt skal du efterfølgende referere til din klasse ved at starte med "."  (punktum) efterfulgt af klassenavnet. Her kan du læse mere om Stilassistenten.

Eksempelvis, hvis du ønsker en del af din tekst skrevet - som denne tekstblok - med større afstand mellem bogstaverne (øget spasering) gør du følgende:

1. Markerer den tekst i editoren, som du ønsker ændret,
  2. Klikker på DIV-ikonet,
  3. Vælger "Document Block" i Style-feltet,
  4. Skriver plusSpacing i Typografiark-feltet,
  5. Gemmer din side.

6. Åbner »Stilassistenten« og scroller ned til Custem-feltet,
  7. I Custom-feltet skriver du din klasses stil på følgende måde:

.plusSpacing {letter-spacing: 0.2em;}

8. Herefter gemmer du din stil og refresher din side - og nu har den del af teksten, som du markerede i editoren et andet udtryk (større afstand mellem bogstaverne) end resten af teksten.

:-) Happy Styling'

Article written on 18. november 2011 by Anders T. Nielsen
Article No. #40