Article written on 2. april 2005 by Anders

TopicCategoryPlatform / OSRelated issues...
Performance problemerg-link CMS (generelt)Laptop/desktop/server; OS?More about the same subject...
Description of Problem / Solution:

Morten skriver:
...Måske skyldes nogle af mine vanskeligheder, at min maskine + software ikke er af nyeste dato. ... Somme tider er det ligesom om, at programmet er lang tid om at opdatere siderne.

Anders svarer:
Jeg tror faktisk ikke, at der skal så megen computerkraft til på klient-siden. Tilsvarende er det heller ikke nødvendigt med den aller nyeste software, det vigtigste er en hurtig Internet-forbindelse, selv om heller ikke det er nødvendigt: Systemet er testet på Pentium 200 Mhz med Linux / Firefox som klient og det voldte ingen problemer via et analogt modem. Den har også kørt fint på Windows NT4 med en MS Internet Explorer ver. 6, så mon ikke din ældre maskine + software kan håndtere systemet? Jeg tror det næsten. Men hvis der af en eller anden årsag er begrænset fremkommelighed på nettet vi det bestemt øge svartiderne, specielt hvis man har en analog- eller mobiltelefon-forbindelse. Den nedsatte fremkommelighed kan skyldes mange forhold - lige fra din PC til dit webhotels server.

Der findes en række programmer til at kontrollere den reelle båndbredde eller hastighed - de fleste forhold ligger nok umiddelbart uden for brugerens rækkevidde, men man kan starte med at kontrollere:

• Er der andre på mit lokalnet, f.eks. en anden computer som er i færd med at downloade større datamængder?
  • Er der normal hastighed til de andre sider på dit eget web-sted?
  • Er der normal hastighed til de andre sider på et andet web-sted end dit eget web-sted? (Husk at taste [CTRL] + [F5] for at genindlæse siden, browserens refresh-ikon læser bare fra din lokale computers cache lager, hvis du har besøgt siden før)

Hvis ingen andre downloader og der er normal hastighed til dit og andre web-steder, vil g-link.dk gerne høre om hvordan fejlen udmønter sig - så skal vi prøve, om vi kan genskabe fejlen på et andet system og rette den.

Hvad angår systemkrav til serveren vil g-link.dk henvise til online hjælpen. Her burde du kunne finde mere uddybende svar på systemkravene.

Article written on 2. april 2005 by Anders
Article No. #6